Radio Punto Zero Tre Venezie La Radio del Friuli Venezia Giulia
Diretta Damilano - Enrico Torlo igor Damilano
Melanzana
Zucchine
Cipolle rosse
Montasio stagionato
Pomodorini datterini
Formaggio caprino dello Zoncolan
Aceto balsamico
Basilico o menta
Mandorle sgusciate
Sale, pepe e olio evo
Tagliare la melanzana a fettine sottili, salarle e lasciar riposare affinché perdano l’acqua. Tagliare le zucchine sottili per lungo. Riporre le melanzane e le zucchine su una placca da forno con sale, pepe e olio d’oliva, e infornare a 180° per 10/15 minuti oppure grigliarle brevemente. Nel frattempo tagliare grossolanamente la cipolla rossa e imbiondirla in padella con olio d’oliva, sale e pepe. Sfumarla con aceto balsamico e lasciarla glassare. Lasciar raffreddare e trasferire la cipolla con il Montasio tagliato a pezzi grossolani in un mixer e frullare. La quantità di montasio è regolabile per ottenere la consistenza desiderata. Tagliare i pomodorini a metà, pulirli dei semi e frullarli nel mixer con il caprino spezzettato, le mandorle, olio d’oliva, sale, pepe e basilico o menta a piacere. Regolare gli ingredienti fino a ottenere la consistenza desiderata. Per realizzare gli spiedini stendere su un piano le fette di melanzana e quelle di zucchina, queste ultime a due a due. Farcire le melanzane con un cucchiaino di crema di pomodorini, e le zucchine con la crema di cipolle. Arrotolare fino a creare degli involtini e realizzare gli spiedini.
Spêt di melanzanis e coçuts cun creme di cevole e Montâs stagjonât, e pomodoruts
e caprin dal Çoncolan
Di Confesercenti Udin
Ingredients:
La melanzane e i coçuts
Taiâ la melanzane a fetutis finis, salâle e lassâ che e pierdi la sô aghe. Taiâ i coçuts par lunc. Meti lis melanzanis tal for e i coçuts suntune plache di for cun sâl, pevar e vueli di ulive, a 180 ºC par 10/15 minûts. In alternative, dâur une rustide su la gridele.
La creme di cevole e Montâs stagjonât
Taiâ a la gruesse la cevole rosse e incolorîle te fersorie cun vueli di ulive, sâl e pevar. Zontâ un pôc di asêt balsamic e lassâ che si glassi. Spietâ che si disfredi e meti la cevole cui tocs di Montâs, ancje chei taiâts a la gruesse, intun mixer, e masanâ. La cuantitât di Montâs si le pues variâ daûr de consistence che si vûl vê.
La creme di pomodoruts e caprin
Masanâ tal mixer il caprin sminuçât a la gruesse, lis mandulis e i pomodoruts, dopo vêju taiâts a metât e vê netât vie lis semencis, cun vueli di ulive, sâl, pevar e basili o mente a plasê. Regolâ i ingredients fin che no si oten la consistence che si vûl.
Preparazion
Meti jù lis fetis di melanzane e chês di coçuts dôs a la volte. Farsî lis melanzanis cuntune
sedonute di creme di pomodoruts, e i coçuts cu la creme di cevolis. Fâ sù lis fetis fin che
no vegnin fûr i involtins e po creâ i spêts. E lis cremis vanzadis? O podês tignîlis tal frigorifar, ma a son une vore buinis ancje sui crostins o come cuince par une pastesute.
Scritto da: Igor
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